Lekenhelpster Edith Jans dinsdag overleden in Chili

Lekenhelpster Edith Jans (51) uit Vliermaal is dinsdagnacht rond 00.45 uur (18.45 uur dinsdagavond Chileense tijd), na een maandenlange maar moedige en waardige strijd overleden in El Carmen in Chili.

In januari 1983, toen 25 jaar oud, trad Edith in de voetsporen zuster Lisa Mottart uit Sint-Huibrechts-Hern (Hoeselt), met wie ze 20 jaar lang samenwerkte in het kindertehuis Hogar Nuestra Senora de la Paz. Na het overlijden van de zuster in 2003 nam zij de zorg van het kindertehuis over.

Edith Jans was een verpleegster van opleiding. Zij was bijzonder geliefd in Chili waar zij met veel zorg en liefde werd omringd tot zij dinsdagnacht overleed.

Benefiet

Maar ook in Kortessem en omstreken kon Edith rekenen op veel steun voor haar levenswerk. “Elk jaar zamelden we geld in via allerlei kanalen voor het kindertehuis”, vertelt Theo Valkeneers van de werkgroep Manos Unidos. “Zij was daar heel blij en dankbaar om. En als ze kon was ze op die benefietavonden aanwezig. Helaas heeft ze haar werk niet kunnen afronden. Iedereen die het project steunde is diep onder de indruk van haar overlijden.”

Op zaterdag 10 oktober om 10.30 uur wordt een herdenkingsmis gehouden voor Edith in de Sint-Agapituskerk in Vliermaal.

NV/FrCr

Niet te Missen