Brand vernielt drie garages

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een hevige brand drie aan elkaar grenzende garages verwoest in de Omstraat in Bilzen. Het vuur werd rond één uur opgemerkt door één van de gebruikers van de garages.

redactie

De oude schuur bevat drie garages. De brandweer heeft de auto uit de linkse garage kunnen naar buiten rijden. In de rechtse garage stond op dat moment geen auto. In de middenste garage stond een Audi A6 Avant, eigendom van een Bosnisch gezin dat vlak naast de schuur woont.

Er was veel kabaal op straat, maar even later hoorden zij een luide knal. Toen ze buitenkwamen stond hun auto in lichterlaaie.

Brandwonden

De vader heeft nog tevergeefs geprobeerd om de auto naar buiten te rijden om hem te blussen, maar de 42-jarige man liep daarbij tweedegraadsbrandwonden op aan schouder en bovenarm. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Toen de brandweer van Bilzen aankwam, sloegen de vlammen al door het dak. Ze konden de aanpalende huizen vrijwaren. Er werd niemand geëvacueerd.

De brand zou ontstaan zijn in de middenste garage waar een auto en een bromfiets in de vlammen opgingen. Volgens de Bosnische zoon zou er kwaad opzet mee gemoeid zijn. Het gezin had de auto nog maar zes maanden.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Niet te Missen