Genkse schepen aanwezig op bijeenkomst extreemrechtse vereniging?

Genkse schepen aanwezig op bijeenkomst extreemrechtse vereniging?

De Genkse Schepen Ali Caglar is dit weekend opgemerkt op een bijeenkomst van de 'grijze wolven' in Luik. Dat is een extreemrechtse, nationalistisch Turkse groepering. Caglar zelf, die voor CD&V op de vierde plaats staat voor de verkiezingen voor de Kamer, zegt dat hij geen Turks nationalist is en dat hij niets heeft gemerkt van de aanwezigheid van de 'grijze wolven'.

Nochtans is het duidelijk dat er op de bijeenkomst leden van de vereniging, die als een koepelorganisatie van de 'grijze wolven wordt beschouwd', aanwezig waren. Zo zijn er op foto's rode vlaggen met drie halve manen - het symbool van de vereniging - te zien en maken mensen met hun handen het teken van de wolf - hetgeen betekent dat men lid is van de groepering. Daarnaast wordt ook de komst van de voorzitter van de MHP, de partij van de 'grijze wolven', aangekondigd.

Caglar beweert dat hij er anderhalf uur was, maar dat hij in die tijd geen vlaggen van de extreemrechtse nationalisten gezien heeft. Enkel op het einde van zijn bezoek heeft hij naar eigen zeggen mensen het teken van de wolf zien maken.

Naast Caglar was ook Antwerps gemeenteraadlid Ergün Top (CD&V) aanwezig op de bijeenkomst. Hij was er naar eigen zeggen voor een concert. Het partijbureau van CD&V heeft voorlopig nog niet gereageerd op het nieuws.

Bekijk beelden van de bijeenkomst via vtm:

Door fvranckx