Ook GAIA niet gelukkig met compromistekst Bart De Wever

Ook dierenrechtenorganisatie GAIA is niet onverdeeld gelukkig met de compromistekst van koninklijk verduidelijker Bart De Wever. De Wever wil de federale bevoegdheid dierenwelzijn overhevelen naar de gewesten en onderbrengen bij Landbouw. "Dit voorstel is rampzalig voor het dierenwelzijn", aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

ikerremans

"Niet alleen is het een slecht idee om van het dierenwelzijn een gewestelijke bevoegdheid te maken, erger, als dierenwelzijn weer bij Landbouw wordt ondergebracht, belanden we gegarandeerd terug in de politieke middeleeuwen van voor 1999 toen dierenwelzijn systematisch verpletterd werd onder het gewicht van de economische (landbouw)belangen", reageert Vandenbosch.

"Voor al wie opkomt voor het dierenwelzijn is dit onaanvaardbaar!" GAIA vraagt dan ook met aandrang aan Bart De Wever om dit punt te herzien. De organisatie roept ook alle politieke partijen op om het bewuste voorstel niet te aanvaarden.

Dierenwelzijn is sinds 1999 de bevoegdheid van de federale minister voor Volksgezondheid. GAIA heeft nu een nota opgesteld met tien redenen waarom dierenwelzijn een federale bevoegdheid, weg van Landbouw, moet blijven. Die nota zal GAIA vandaag aan alle politieke partijen overmaken.

Lees hier de compromistekst van Bart De Wever Het bewuste punt waarmee GAIA het niet eens is, vindt u op pagina 30 onder het hoofdstuk 'Verruiming en homogenisering'.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten