Vzw Heerlijkheid Heers houdt opruimdag aan kasteel van Heers

Vrijwilligers die het kasteel van Heers een warm hart toedragen, kunnen nu zondag de handen uit de mouwen steken tijdens een grote opruimdag. Foto: Heerlijkheid Heers

Heers - Vrijwilligers die het kasteel van Heers een warm hart toedragen, kunnen nu zondag (14 januari) de handen uit de mouwen steken tijdens een grote opruimdag.

In Heers ligt een van de mooiste kasteelsites van Haspengouw, maar ze ligt helaas al ruim 30 jaar te verkommeren en verwilderen. Eind vorig jaar hebben een groep mensen zich verenigd in een nieuwe vzw, Heerlijkheid Heers, om het roemrijke kasteelverleden nieuw leven in te blazen. “We hebben met omwonenden een burgerinitiatief opgericht om het kasteel in haar oude glorie te herstellen”, vertelt Caroline Geerts van Heerlijkheid Heers. “Wijzelf gaan niet restaureren, wel de terreinen opkuisen en er projecten opstarten om het domein opnieuw aantrekkelijk en publiek toegankelijk te maken. We zijn nog maar drie maanden bezig en hebben intussen meer dan 100 vrijwilligers om mee te helpen opruimen. Veel mensen vinden het kasteel voldoende belangrijk om onbaatzuchtig de handen uit de mouwen te komen steken en op zo’n mooie plek met een massa volk eenzelfde doel na te jagen. Het brengt ons als gemeenschap dichter bij elkaar.”

Zondag houden ze een tweede ‘Blij in de wei’-opruimdag op de kasteelsite. Meer info en inschrijven via www.kasteelvanheers.be en de facebookpagina ‘Kasteel van Heers’. 

 

Door Frank Missotten