© FrMi

© FrMi

© FrMi

© FrMi

Pas Geopend: Table’O & Bistr’O

“Drie zaken onder één dak”

Mitchell Merola (26) en verloofde Daniela Sparanero (23) gingen vorige maand van start met een eigen bistro en B&B in de voormalige pastorij van Mechelen-Bovelingen. Binnenkort opent het tv-koppel op dezelfde locatie ook opnieuw de deuren van hun gastronomisch restaurant Table’O.

Frank Missotten

Vorig jaar moesten ze tijdens het VTM- programma ‘Mijn Pop-Uprestaurant’ met hun zaak Table’O in Kortrijk nipt de duimen leggen voor barbecuechefs Karel en Birger. Nu zetten ze hun horecacarrière verder in Zuid-Limburg, in een prachtig gerestaureerd pand in Mechelen-Bovelingen. Mitchell werkt al sinds zijn 15de in de keuken, Daniela leerde de kneepjes van het vak tijdens Mijn Pop-Uprestaurant. “Dat was voor ons beiden een goede test: ik leerde de zaal doen en we leerden er omgaan met druk”, vertelt Daniela. “Ik deed voordien een bureaujob in de customer service, maar miste het contact met de mensen. Het is ook gewoon fijn om mensen te bedienen en te laten genieten van ons eten. Daarnaast neem ik nu het papierwerk en de personeelszaken voor mijn rekening, mijn studie in Office Management is dus niet voor niets geweest.” Mitchell en Daniela kwamen toevallig in Mechelen-Bovelingen terecht. “We zijn na het programma gecontacteerd door de eigenaar van het pand, een aannemer uit Genk. We zijn eens komen kijken en toen is het vrij snel gegaan.” De oude pastorij, een beschermd monument uit 1859, kreeg na een grondige renovatie een tweede leven. “We hebben in bepaalde mate inspraak gehad in de renovatie zodat alles zo praktisch mogelijk werd verbouwd. Ook de inrichting mochten we kiezen, we hebben toch wel ons eigen ding mogen doen.”

Totaalconcept

In het nieuwe bijgebouw opende vorige maand Bistr’O, een bistro voor een veertigtal personen. “Op het terras hebben we plaats voor nog eens 60 mensen ”, zeggen Mitchell en Daniela. “De bistro is toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die weinig tijd hebben of mensen met kleine kindjes. We werken er met verse producten, maar minder verfijnd dan in ons restaurant.” Dat gastronomisch restaurant – Table’O – gaat eind april open in het hoofdgebouw, de pastorij zelf. “Daar hebben we plaats voor 32 couverts en serveren we de pure, verfijndere keuken. Hier ligt de focus op de beleving, met menu’s van vijf tot zeven gangen. Op de eerste verdieping zijn bovendien vier ruime B&B-kamers ingericht, dus de organisatie van feestjes behoort zeker tot de mogelijkheden.” Zelfs zakenmensen kunnen er terecht. “In onze gewelfde kelder hebben we een ruimte om te vergaderen, dat kan gekoppeld worden aan een zakenlunch of diner. We kunnen hier een totaalconcept aanbieden, met drie zaken onder één dak. Mensen die van iets verder komen, kunnen in het restaurant dineren en blijven slapen in de B&B. De dag erna kunnen ze in de bistro ontbijten en verder deze mooie streek verkennen. Eigenlijk waren we eerst van plan om een klein zaakje te starten, maar als je zo’n kans krijgt moet je die grijpen.”

Praktisch:

Table’O & Bistr’OBovelingenstraat 165, 3870 Heers011/28.39.80 (Table’O) en 011/28.39.81 (Bistr’O)info@table-o.comwww.table-o.comFacebook: Table’O Mitchell & Daniela / Bistr’O

Open:Table’O: donderdag t.e.m. maandag van 12 tot 14 uur en vanaf 19 uur, zaterdagmiddag geslotenBistr’O: woensdag t.e.m. zondag vanaf 12 uur (keuken open van 12 tot 14.30 uur en 18 tot 21.30 uur)

Niet te Missen