Bloesemfeesten openen toeristisch seizoen

Met de bloesemfeesten in Mettekoven wordt dit weekend het officiële startschot gegeven van het toeristische seizoen. Foto: FrMi

Heers - Met de bloesemfeesten in Mettekoven wordt dit weekend het officiële startschot gegeven van het toeristische seizoen. Een openluchtcafé van de gemeente tussen de velden komt er dit voorjaar niet.

“Met het aperitiefconcert bij fruitbedrijf Libert-Monard in Mechelen-Bovelingen hebben we vorige week in feite al het seizoen ingezet”, vertelt diensthoofd vrije tijd Michele Houbraken. “Maar vanaf nu volgen de fruitige activiteiten zich in snel tempo op, te beginnen met de bloesemfeesten in Mettekoven. Onze 20 logies staan klaar om gasten te verwelkomen.”

Bloesemfeesten

Het volledige paasweekend kun je op het pittoreske dorpsplein in Mettekoven uitblazen op een gezellig bloesemterras of met tractor en kar een rondritje maken tussen de bloesems. “De Vriendenkring van Mettekoven organiseert deze bloesemfeesten al jaren”, vertelt Carina Volont van de Vriendenkring. “Op zaterdag 20 april is ons bloesemterras op dorpsplein Den Dries open vanaf 14 uur, op zondag 21 april al vanaf 10 uur. De volwassenen kunnen er genieten van een streekbiertje, terwijl de kinderen zich kunnen uitleven op springkastelen. Zondagvoormiddag vertrekken hier ook drie begeleide wandelingen - om 11 uur, 11.30 uur en 12 uur - met barbecue onder de bloesems. Dit jaar openen we ons bloesemterras ook op paasmaandag 22 april en op zondag 28 april vanaf 13 uur.”
Meer info en inschrijven (wandelingen): www.vriendenkringmettekoven.be of 0487/28.70.70.

Wijn proeven

Op zondag 28 april, 5 mei én 26 mei nodigen Daniël Medarts en Evi Smets van wijndomein Kitsberg in Klein-Gelmen (Klein-Gelmenstraat 18) je uit om wijn te komen proeven uit hun wijngaard. “Daniël en Evi bewijzen dat een familiale sfeer hand in hand kan gaan met het gebruik van de modernste technieken van de professionele wijnbouw”, aldus Michele Houbraken. “Domein Kitsberg maakt op dit moment vier soorten wijn: Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc en Müller-Thurgau. En dat dit topwijnen zijn, bewijzen de onderscheidingen die Daniel en Evi de afgelopen jaren ontvingen. Maar de wijnliefhebbers moeten vooral zelf gaan proeven. Om 15 uur zijn er rondleidingen op het domein, reservatie is wel vereist.”
Meer info: www.kitsberg.be, info@kitsberg.be of 0477/24.46.98

Pop-upcafé

De gemeente heeft beslist om dit jaar geen pop-upcafé in de openlucht te organiseren. “Toen wij in 2015 voor het eerst een pop-upcafé middenin de natuur openden, was dat het enige aanbod in de gemeente”, aldus Michele Houbraken. “Inmiddels is het concept mooi overgenomen door privé-initiatieven en het verenigingsleven en is er voldoende aanbod.”

Door Frank Missotten