© Fred Peeters

Pastorie is - voorlopig - verkocht voor 196.200

De pastorie in de Kerkstraat is, voorlopig, verkocht aan een Diepenbekenaar. Die had een hoger bod van 196.200 euro uitgebracht bij de notaris na de eerste openbare verkoopdag. Op de tweede definitieve verkoopdag bood niemand meer.

Fred Peeters

Notaris Simon Vreven lastte zelfs even een pauze in alvorens een tweede maal naar een hoger bod te vragen aan een twintigtal aanwezigen. Maar niemand bood dus meer. Vreven: “Dan is de pastorie, onder opschortende voorwaarde van goedkeuring door de Hoeseltse gemeenteraad, voorlopig toegewezen”.

Gemeenteraadsvoorzitter Fons Capiot legde uit “dat dit bod aan de gemeenteraad moet voorgelegd worden voor goedkeuring. Vorig jaar waren de gemeenteraadsleden akkoord de pastorie te verkopen voor de schattingsprijs van 280.000 euro. Als de gemeenteraad dit bod te laag vindt gaat de verkoop niet door”.

Koper Ivo Bangels legde uit dat hij de intentie heeft in “de pastorie te gaan wonen. Het is een mooi gebouw waarvan ik de eigenheid wil respecteren. Muren zijn bijvoorbeeld geverfd zoals men dat deed in de 19de eeuw en die lagen houden nu ook nog. Dat ga je dan toch met een plamuurmes afsteken.”

Niet te Missen