Bibliotheken wijzigen openingsuren

Vanaf 1 mei zullen enkele wijzigingen doorgevoerd worden aan de openingsuren van de twee bibliotheken in Hamont-Achel, en dit om een optimale dienstverlening te kunnen garanderen in beide bibliotheken. Van maandag tot en met zaterdag kan je steeds terecht op één van beide locaties. Om de continuïteit en eenvormigheid te bewaren, zal de bibliotheek van Achel op maandagavond geopend zijn van 17.00 tot 19.00 u en kan je op zaterdag op beide locaties terecht tussen 10.00 en 12.00 u. Op donderdagavond is de bibliotheek van Achel gesloten, maar kan je - zoals eerder ook al - wel terecht in de bibliotheek van Hamont tussen 15.30 en 19.00 u. De overige uren blijven ongewijzigd.

geert.van.baelen

De bibliotheek van Hamont-Achel onderging de afgelopen jaren een aantal positieve veranderingen op vlak van infrastructuur en organisatie.

In september 2012 nam de bibliotheek van Achel haar intrek in het vernieuwde Michielshof en in april 2013 ging in de bibliotheek van Hamont het UiTpunt van start, een centraal infopunt waar inwoners van Hamont-Achel, toeristen, cultuur- en sportliefhebbers terechtkunnen met de meest uiteenlopende vrijetijdsvragen.

Zowel voor het UiTpunt/bibliotheek als voor de bibliotheek van Achel werd gekozen voor een duidelijk herkenbare en centraal gelegen locatie die behalve een belangrijke bron aan informatie ook een forum is voor gesprek en ontmoeting en een belangrijke schakel in het socioculturele leven van Hamont-Achel.

Tickets aha

De bibliotheek van Hamont-Achel beschikt over een ruime, actuele en gevarieerde collectie verspreid over 2 locaties. Voor leners een ‘uitgelezen’ kans om op 2 plaatsen deze collectie te verkennen. De spreiding van de openingsuren zorgt dan ook voor een maximale uitleenmogelijkheid. Aan de andere kant biedt de bibliotheek ook de kans om werken van de ene bibliotheek naar de andere te laten overkomen. Deze dienstverlening is gratis.

Terug inleveren kan op beide locaties, aan de balie of in de boekengleuf.

Beide bibliotheken vullen mekaar niet alleen aan op vlak van collectie, uitleenmogelijkheden en openingsuren. Het streefdoel is ook om er een transparante dienstverlening aan te bieden, in hoofdzaak voor vragen rond aha- en andere culturele activiteiten.

Vanaf 1 juni 2015 kan je voor aha-tickets dan ook niet alleen terecht bij het UiTpunt in Hamont, maar ook in de bibliotheek van Achel, dat dan ook UiTpunt Achel wordt.

.

Niet te Missen