Viering 1-jarig bestaan van Haspengouw Markt ondergesneeuwd

  • Viering 1-jarig bestaan van Haspengouw Markt ondergesneeuwd
Sint-Truiden - Vandaag was alles voorbereid om met de nodige honneurs een nieuwe themaeditie van de Haspengouw Markt te vieren. Alles draaide rond de eenjarige verjaardag van de zaterdagmarkt sinds 1 jaar 'De Haspengouw markt' genoemd wordt. Helaas dat was zonder de weermaker gerekend die sneeuw in het eten strooide. Een groot deel van de marktkramers lieten het net als de bezoekers afweten. De stand met gratis cava en taart lag er dan ook verlaten bij.

Schepen van Lokale economie Pascal Vossius blijft optimistisch. “Een slechte zaterdag is geen slechte maand, laat staan een jaar. Al bijna een jaar vindt de zaterdagmarkt plaats onder de noemer Haspengouw Markt. Hiermee brengen het stadsbestuur en de Beroepsvereniging van Marktkramers wekelijks het beste van de regio samen in een belevingsevent voor het hele gezin,” aldus Vossius.

De thema markten zijn een schot in de roos. Al bijna 50 zaterdagen op rij kan je op onze Grote Markt terecht voor massa’s authentieke kraampjes, tal van animatie en heel wat fijne verwennerijen.

 

 

Door Jozef Croughs