Metaalslakken vertragen wegeniswerken Maaseikerbaan

Foto: pabr

Bree - Momenteel worden de Maaseikerbaan en de Breeërweg tussen het centrum van Opitter in Bree en Neeroeteren in Maaseik volledig heringericht met afgescheiden fietspaden en een nieuw wegdek. Er komt tegelijkertijd ook een modern rioleringsstelsel. Maar de werken tussen de Omselweg en de Teelestraat lagen een tijdje stil.

Burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) van Bree: “Tijdens het afbreken van de bestaande rijbaan tussen de Omselweg en de Teelestraat werd een combinatie van metaalslakken en teer aangetroffen. In dat geval moeten de slakken met de nodige voorzorgsmaatregelen verwijderd en afgevoerd worden. We zijn trouwens nog steeds op zoek naar een gespecialiseerde afvalbeheerder die de teerhoudende slakken op een milieuvriendelijke manier kan verwerken.”

Verder werken

Om de werken niet langer op te houden, zocht men een tijdelijke oplossing voor het probleem van de slakken. “We gaan deze slakken tijdelijk stockeren aan de werfkeet ter hoogte van de Ziepstraat”, aldus Van der Auwera. “Daar zullen ze op een ondoordringbare folie opgeslagen en afgeschermd worden in afwachting van de verwerking door een gespecialiseerde firma. Dat betekent dat we nu kunnen starten met affrezen van de bestaande rijweg en aansluitend starten met de asfalteringswerken.

Door patrick.brebels