© rdr

© rdr

14 de Boggeter Proms in De Damburg

Sint Laurentius huldigt leden

Op het jaarlijkse St.Ceciliafeest van de Koninklijke Harmonie St-Laurentius werden alle verdienstelijke muzikanten gedecoreerd. Burgemeester Stijn Van Baelen prees de trouwe muzikanten voor hun muzikale kwaliteiten en hun jarenlange inzet.

RDR

Zo ontving Albert Vanhove, 50 jaar muzikant en penningmeester, het gouden ereteken evenals Alfons Geboers 55 jaar muzikant. Jan en Mathieu Vanhove ontvingen het diamanten ereteken voor meer dan 60 jaar muzikant. Voorzitter Paul Coolen ontving de medaille ex suo promerito, muzikant en meer dan 30 jaar bestuurslid en 15 jaar voorzitter.

Verder ontvingen nog een 20 tal andere muzikanten een erteken voor hun verdienstelijke inzet. "Onze Harmonie St. Laurentius bloeit en organiseert op 27 januari 2018 de veertiende Boggeter Proms in het sportcomplex De Damburg. Muzikale toppers zijn dan Scala & Kolacny Brothers, Jelle Cleymans, viool ensemble Art Shock en natuurlijk ons eigen het Harmonieorkest, onderleiding van Werner Geboers. Onze gedreven dirigent die meer dan 15 jaar de Bocholter muzikanten dirigeert en motiveert", zegt Paul Coolen. .

De voorzitter onderstreept nog dat de jeugd zeer belangrijk is voor het voortbestaan en aangroei, zo heeft de harmonie een eigen jeugdorkest The Fun Tunes. Waar iedereen welkom is, welk instrument je ook bespeelt. Daarnaast is er ook Vibracoustic een percussiegroep met een heel toffe stijl.

Voor meer info over de Proms of de Harmonie: www.sintlaurentius.be of facebook.

Niet te Missen