© rdr

© rdr

Hondenlosloopzone Lozerheide is tien voetbalvelden groot

In het domeinbos Lozerheide heeft het Agentschap voor Natuur en Bos een hondenzone aangelegd. In deze losloopzone van maar liefst 5 ha groot mag je je hond volledig vrij laten.

RDr

Het domeinbos Lozerheide, gekend als het bosleerpad, is een populair wandelgebied met diverse waterpartijen, beken, bossen en graslanden. Vanaf de parking aan de Fabrieksstraat zijn er twee goed onderhouden en verharde wandellussen beschikbaar. Kom je met je viervoeter wandelen, dan moet de hond in het hele gebied aangelijnd blijven.

“Om tegemoet te komen aan de vraag van hondeneigenaars heeft het Agentschap voor Natuur en Bos een grote omheinde zone van 5 ha, 10 voetbalvelden, ingericht, waar je je hond volledig mag loslaten”, vertellen ze bij ANB. Daarvoor werden de voormalige populierenplantage gekapt, waarbij eiken en elzenbomen werden gespaard en andere boomsoorten aangeplant. Doorheen het gebied liggen verschillende paden en diverse open plekken worden regelmatig gemaaid; “Omdat het in de voormalige vloeiweiden tijdens de winter nat kan zijn, zijn laarzen een must. Mogelijks worden deze natte zones in de toekomst nog voorzien van een vlonderpad”, aldus ANB.

RDr

Niet te Missen