Commanderijfeesten in teken van de liefde

Foto: Roger Dreesen

Oudsbergen - Traditiegetrouw staan er dit weekend Commanderijfeesten op de agenda. Iedereen is welkom zaterdag 24 en zondag 25 augustus om dit kasteelspektakel in Gruitrode bij te wonen. Daar orden alle mysteries die rond dit kasteelcomplex hangen ontrafeld.

Tijdens deze jaarlijkse Commanderijfeesten draait het allemaal om een spannend liefdesverhaal.  ‘Het is een jongen’ wordt zaterdagavond met luchtige acts tot leven gewekt. Het gaat over boeren en de Royse kasteelheren, die een kind dat vondeling werd gelegd, opvoeden als hun eigen zoon. Met als apotheose een heus liefdesverhaal. Zorg dat je zaterdagavond op de eerste rij zit voor dit spektakel.

Zondagmiddag zet de Gruitrodense Commandeur zijn kasteeldeuren uitzonderlijk wijd open. Vanaf 10 uur kan je gratis terecht op de hobby- en ambachtenmarkt in de nabijheid van de commanderij. Na de middag kan jong en oud er boogschieten,  de Royse reuzen bewonderen en ook ridders zien zwaardvechten. En de nar en de troubadour ook zij ontbreken niet. Wil je de toekomst kennen, schuif dan aan bij Madame Roza.

 

tickets en info: info@commanderijfeesten.be

Door RDr