Eerste lichtstoet voor CV De Bollekes

Foto: Roger Dreesen

Oudsbergen - Op zaterdagavond 22 februari trekt de eerste Lichtstoet van Carnavalsvereniging De Bollekes door de straten van Opglabbeek. Om de lichtstoet optimaal tot zijn recht te laten komen wordt de straatverlichting gedoofd over het parcours.

De route van de carnavalsstoet is voor het doorgaande verkeer afgesloten van 18 uur tot 22 uur,  behalve het openbaar vervoer en de hulpdiensten. De stoet vertrekt in de  Kruisstraat en een deel van de Weg naar Opoeteren. Vandaar gaat het naar de Centrumstraat, het Dorpsplein, een deel van de Weg naar Zwartberg, de Peetjesstraat, Kimpenstraat en een deel van de Rozenstraat, Lemmensweg en Gildenstraat.

Het doorgaand verkeerind e richting van  richting Bree, Opoeteren, As en Genk wordt omgeleid. 

Bezoekers kunnen veilig en op wandelafstand  parkeren op de parkings van Aldi (Weg naar Zwartberg), Action (Boekweitstraat), Tennisclub TCO – TC Iris (Oude Kerkstraat), Sint-Lambertusschool (Gildenstraat), de voorkant van de sporthal (Weg naar Gruitrode), Kemp en Boskop (Ophovenbosstraat) en op de kiezelparking tegenover het postkantoor (Rozenstraat).

 

Door RDr