© BELGA

Erik Van Looy gaat scheiden

Erik Van Looy en zijn echtgenote gaan scheiden. Dat meldt de filmmaker en tv-presentator in een mededeling.

wver / MIGE

Het echtpaar stapte ruim 20 jaar geleden in het huwelijksbootje. ‘Mijn vrouw en ik hebben beslist om uit elkaar te gaan. We hebben we nooit samen interviews gegeven, en we zullen ook geen commentaar geven of terugblikken op ons huwelijk’, aldus Van Looy.

De regisseur vloog vorige maand naar Rio voor de WK-match tegen Rusland en bleef vervolgens twee weken plakken. Na de wedstrijd tegen Argentinië mocht hij terugreizen met het regeringsvliegtuig waarmee Elio Di Rupo, Didier Reynders en Pieter De Crem waren gekomen.

‘Nu gaat de voorbereiding van het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ van start’, verklaarde Van Looy na zijn thuiskomst in Gazet van Antwerpen. ‘Daarnaast moet ik ook het scenario van mijn nieuwe film ‘De premier’ afwerken. En dan is er ook nog de release van de Amerikaanse versie van ‘Loft’. Ik zou daar eigenlijk nog graag aan toevoegen: en ook nog even met vakantie. Maar ik vrees dat ik mijn vakantie heb opgesoupeerd. Ik moet nu echt dringend aan het werk.’

In een eerder interview gaf Erik nog grif toe dat zijn gezin alles voor hem was. “Ik vind het overdreven om te zeggen dat ik het razend druk heb. Ik heb ook heel wat rustige momenten tussenin. Ons gezin kan mijn afwezigheden heel goed verteren. We zijn goed op elkaar ingespeeld, eigenlijk gewoon een goed gezin. Ik ben al sinds 1988 samen met mijn vrouw en sinds 1998 met mijn zoon. We zijn heel hecht. Mijn zoon heeft dat eigenlijk heel goed aangenomen, dat zijn vader soms weg is. Of ik het zonder mijn gezin zou kunnen? Neen absoluut niet. Het is een hypothetische vraag natuurlijk. Ik krijg heel veel steun van hen. Ik ben ook altijd heel erg blij als ik terug thuis ben. Maar ja, soms moet je nu eenmaal naar het buitenland als je ambitieus bent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten