© Archief

Studenten UHasselt betogen niet mee

De studenten van de Limburgse universiteit en hogescholen hebben niet meegedaan met de nationale protestacties tegen het verhoogde inschrijvingsgeld woensdag. ‘Er zijn nu andere prioriteiten, al steunen we het protest wel’, aldus de Studentenraad van de UHasselt.

tomas

Bizar beeld in Hasselt vanmorgen: geen enkele student die er betoogde tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld. ‘We hebben al eerder ons ongenoegen hierover laten blijken’, zegt Dorien Eerdekens, voorzitter van de Studentenraad. ‘Dit gebeurde onder meer met een fotoactie via de sociale media. Het is dus niet zo dat we de verhoging van het inschrijvingsgeld oké vinden. Integendeel. Maar er is momenteel zoveel te doen op school dat we nu geen grote betoging wilden organiseren. Mogelijk werken we wel een actie uit voor 17 november, de Internationale Dag van de Student.’

Een aantal individuele studenten sluiten woensdagavond wel aan bij een fakkeltocht die de PVDA-jongeren in Hasselt tegen de hogere inschrijvingskosten zullen voeren.

Niet te Missen