© Shutterstock

Kopen we straks een trouwjurk bij Ikea?

Volgens bedrijfsadviseur Stefan Engeseth uit Stockholm kopen we binnenkort kleren op een totaal andere manier dan we gewend zijn, conform met het businessmodel van de Zweedse meubelketen Ikea. Dat zegt hij in The Daily Mail.

vwh

Platte kartonnen dozen vol afzonderlijke stukken die mits een beetje geduld en handigheid een meubel opleveren: Ikea zweert bij deze doe-het-zelfformule. En volgens Engeseth mag de keten nog een stap verder gaan. Hij zegt dat het bedrijf een nieuwe manier van shoppen kan introduceren waarbij mensen afzonderlijke stukken stof kopen om er thuis een kledingstuk van te maken.

Op deze manier zouden klanten de verschillende onderdelen van een kledingstuk (mouwen, knopen, kleur, stof ) kunnen kiezen. Vervolgens nemen ze alles mee naar huis en naaien hun persoonlijke outfit in elkaar aan de hand van enkele simpele naai-instructies. Als het aan Engeseth ligt, kopen toekomstige bruidjes hun jurk straks bij de keten. Hij zegt dat aanstaande echtgenotes met zoveel specifieke wensen in hun hoofd zitten, dat ze de creatie van hun dromen beter zelf in elkaar kunnen knutselen.

Of de voorspelling van de zakenman ook echt zal uitkomen, valt af te wachten. Ikea heeft momenteel nog geen concrete plannen om zich op de modewereld te storten.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent