Vrouw schrijft kookboek na drieste overval

Fanny Kavse (51) heeft de chefs van 22 Limburgse restaurants gevraagd om recepten te bedenken met Loonse stroop. Ze verzamelde in totaal 66 stroopgerechten in haar boek ‘Strooptocht door 22 Limburgse restaurants’. Voor Fanny was het een soort therapie. Twee jaar geleden was ze het slachtoffer van een drieste homejacking. De Albanese daders kennen volgende maand hun straf. Ze riskeren vijf jaar cel, maar als het van de vrouw afhangt, worden het er twintig.

RVM

Woensdag 6 november 2013, een dag die Fanny nooit zal vergeten. Vijf mannen staan om 2.00 uur ‘s ochtends gewapend naast haar bed, bedreigen haar en sluiten haar op in het toilet. Ze gaan aan de haal met kostbare familiejuwelen en haar Mercedes. Ze gooiden mijn leven overhoop, ik slaap slecht en heb mijn immobiliënkantoor op een laag pitje gezet. Gelukkig zit mijn vriend in dezelfde sector en kon hij mijn activiteiten wat opvolgen. Ik kon het niet meer aan en was de weg kwijt”, zegt Fanny, nog onder de indruk als ze aan die dag terugdenkt.

Maar omdat Fanny gek is van restaurants en Loonse stroop, gebruikte ze die bezinningsperiode om haar op een culinair boek te storten dat op 6 april tijdens de jaarlijkse Stroopfeesten in Borgloon wordt voorgesteld aan het grote publiek.

Lees alles over het kookboek vandaag in uw krant.

Niet te Missen