© TP

Atlas Copco steviger geworteld in Hoeselt

Atlas Copco is nog steviger verankerd in Hoeselt. Dat heeft CEO Ronnie Leten vrijdag gezegd bij de officiële opening van het nieuwe gebouw. “De logistieke kennis en knowhow die in dit distributiecentrum verzameld zit, is uniek. Dit kan je niet zomaar verplaatsen naar pakweg Tsjechië”, aldus Leten. De investering van acht miljoen euro levert 20 extra banen op bij de Zweedse machinebouwer in Hoeselt.

DC

Ronnie Leten (58), de grote baas van de Zweedse multinational Atlas Copco met meer dan 45.000 werknemers in ruim 90 landen, kwam hoogstpersoonlijk vanuit Stockholm afgereisd om dit plechtige moment bij te wonen. “Ja, hier wilde ik zelf bij zijn. Het is een beetje thuiskomen”, zegt de man die geboren en getogen is in Beverlo/Beringen. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot Manager van het Jaar.

Machinebouwer Atlas Copco beschikt over twee distributiecentra in ons land. In Wilrijk is er eentje voor alles wat met compressoren te maken heeft. Logisch, want daar is ook de wereldwijde hoofdzetel voor de compressoren van Atlas Copco. Het centrum in Hoeselt bedient de hele wereld van alle andere gereedschappen (en onderdelen daarvan) voor de industrie en constructie. Dat kan gaan van piepkleine onderdeeltjes tot tonnenzware machines.

Lees dit weekend meer in Het Belang van Limburg.

Niet te Missen

Meest Recent