© Jeffrey Gaens

Vrouw kan garage niet in of uit: 'Ik ben het zó beu'

Vijf jaar geleden kocht Helga Christis een woning in een doodlopende straat mét garagepoort om haar auto binnen te zetten. Maar dit blijkt geen koud kunstje.

GW/ShDe

Elke dag opnieuw staat er een auto voor haar poort geparkeerd, waardoor ze niet in maar vaak ook niet uit haar garage raakt. De politie bellen heeft geen zin, want voor Helga’s poort werd er, een maand na aankoop van haar huis, een parkeervak geklinkerd. Mensen parkeren er dus wettelijk correct. Boetes uitdelen of wegslepen, is onmogelijk. Ook een bordje met ‘verboden te parkeren’ blijkt niet rechtsgeldig.

Helga: 'Ik moet steeds op de welwillendheid van de chauffeurs rekenen. Maar ik kan toch niet elke keer bij de buren gaan bellen om te vragen wie er bezoek heeft? Een kegel plaatsen zie ik ook niet zitten. Ik kocht speciaal een automatische poortopener zodat ik zonder problemen in een keer kan binnenrijden. Ik ben het zo beu. En ik niet alleen. Mijn overbuur zit met hetzelfde probleem.'

Nog niet opgelost

Wij klopten aan bij Kinroois schepen van mobiliteit Jos Vandewal. Want hier moet toch een oplossing voor bestaan? 'Ik ken haar probleem en heb al enkele tips gegeven om het te beperken of op te lossen. Een plaatje met een takelwagen of een vermelding van verboden parkeren mag dan misschien niet rechtsgeldig zijn, het maakt bestuurders er wel attent op om de plaats vrij te houden. Voor de rest zie ik ook niet meteen een oplossing. U zal creatief moeten zijn', zegt Vandewal.

Tot op heden kan Helga dus nog steeds niet in of uit haar garagepoort. Indien u suggesties hebt om het probleem op te lossen, kan u mailen naar vooruopgelost@hbvl.be.

Voor u opgelost