© Ma

Gingelomnaren kennen hun gemeente het best

Deze week polsten we op hbvl.be naar de algemene kennis over jullie gemeente. Het deed ons plezier om zoveel deelnemers te mogen verwelkomen, maar liefst 40.000 mensen speelden mee met de verschillende gemeentequizzen. Na het verzamelen van alle gegevens blijken de inwoners van Gingelom hun gemeente het beste te kennen met een gemiddelde score van 4,5 op 5.

malbrechts

Wellen deed het ook uitstekend met een score van 4,2 op 5 en behaalt hiermee de tweede plaats. Ook de mensen uit Houthalen-Helchteren mogen trots zijn op de kennis over hun gemeente. Met een gemiddelde score van 4,1 deden ook zij het verre van slecht. De scores van de overige gemeenten liggen gemiddeld ergens rond de 3,5 op 5. Niet slecht maar dat kan ongetwijfeld beter. Helemaal onderaan de lijst vinden Lanaken en Maasmechelen met een gemiddelde score van 2,3 op 5.

Buiten categorie moeten we ook de inwoners van Sint-Truiden feliciteren: jullie quiz haalde het hoogste aantal deelnemers én het hoogste aantal shares op Facebook.

Niet eens met deze uitslag? Geen paniek, de gemeentequiz blijft nog een tijdje online staan. Tijd genoeg om revanche te nemen dus.

Niet te Missen