© ESPN

Tennisster geeft interview tijdens wedstrijd op US Open

De Amerikaanse tennisster Coco Vandeweghe heeft maandag op de openingsdag van de US Open in New York voor een primeur gezorgd. Ze gaf in haar eersterondepartij op Flushing Meadows immers een interview aan televisiezender ESPN net na het winnen van de eerste set.

US Open: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

Vandeweghe (WTA 45) haalde het maandag in de eerste ronde met 6-4 en 6-3 van haar landgenote Sloane Stephens (WTA 29). Vooral hetgeen er na de eerste set gebeurde, was ongezien. Op vraag van de Amerikaanse zender ESPN, die de uitzendrechten van de US Open heeft, stond Vandeweghe toe om snel twee vragen te beantwoorden.

‘Zondag hadden de mensen van ESPN mij al gevraagd of ik interesse had. Ze zeiden er wel meteen bij dat ik tijdens de wedstrijd op mijn beslissing zou mogen terugkomen’, stelde de Amerikaanse, die na haar setwinst ex-tennisster en huidig tv-consulente Pam Shriver naast zich op de stoeltjes kreeg.

‘Ik weet al zelfs niet meer wat ik juist gezegd heb. Ik vond het gewoon een leuke vernieuwing en zag er geen problemen in. Als ik zelf voor de buis zat, zou ik het leuk vinden om te weten wat er in het hoofd van een sporter omgaat’, stelde Vandeweghe, die in ronde twee tegen haar landgenote Bethanie Mattek-Sands (WTA 101) uitkomt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten