© Johnny De Saedeleer

Bjorn Leukemans wint 98e Stadsprijs Geraardsbergen

De 38-jarige Antwerpenaar Bjorn Leukemans heeft woensdag de 98e uitgave van de Stadsprijs Geraardsbergen, een regionale wedstrijd over 155 kilometer, gewonnen. De renner van Wanty-Groupe Gobert fnishte solo, voor zijn teamgenoot Jérôme Baugnies en de Nederlander Coen Vermeltfoort. Frederik Veuchelen werd vierde en Elias Van Breussegem eigende zich de vijfde plaats toe.

Wielrennen op Sportwereld.be

In volle finale sprongen Veuchelen, Leukemans, Baugnies (allen Wanty-Groupe Gobert), Elias Van Breussegem en de Nederlander Coen Vermeltfoort weg uit een kopgroep van 26 renners. In de slotronde plaatste Leukemans een versnelling die hem meteen de zege opleverde.

Na de Ronde van Limburg en recent nog de GP Jef Scherens-Rondom Leuven, mocht Bjorn Leukemans nu in de schaduw van de Vesten en de Muur van Geraardsbergen op het hoogste schavotje klimmen. 'Ik ben natuurlijk blij met deze overwinning. Er werd van onze ploeg wel wat verwacht. Sportdirecteur Hilaire Van De Schueren is van Geraardsbergen en onze algemeen manager van de ploeg, Jean-François Bourlart, is ook van de streek. Maar het wil niet zeggen omdat je met zestien teamgenoten aan de start staat dat winnen evident is. Ons numerieke aantal maakte de kansen natuurlijk wel iets groter.'

'Ook al heeft deze wedstrijd maar het statuut van een kermiskoers, toch is dit het parkoers van een 1.1 wedstrijd. Het was nog lastiger dan de voorbje jaren. Met drie ploegmakkers trokken we de finale in. Ik ging mijn kans in de slotronde en kon het uitzingen tot het einde. Over volgend jaar is er eigenlijk nog niet gesproken. Dat zal later op het seizoen wel gebeuren. Zaterdag start ik in de Brussels Cycling Classic. Een wedstrijd die me ook wel ligt. Vorig jaar maakte ik de fout iets te lang te wachten om aan te vallen. Er had toen zeker een podiumplaats in gezeten in plaats van mijn negende stek. Die fout wil ik zaterdag niet maken. Ik wil de lijn van mijn huidige conditie sowieso doortrekken.'

Eerde dit seizoen won Leukemans al de Ronde van Limburg (1.1) en de GP Jef Scherens-Rondom Leuven (1.1). Wanty-Groupe Gobert blijft de successen aaneen rijgen. Het team was de afgelopen dagen al succesvol in de GP Jef Scherens, de Druivenkoers (met Baugnies) en de de Schaal Sels (met Robin Stenuit).

Niet te Missen

Meest Recent