© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

© arnold roberts

87-jarige Victor Vandenplas (87) loopt Maasrun weer uit

Ridder in de Kroonorde Victor Vandenplas heeft op 87-jarige leeftijd de 10 km van de Maasrun uitgelopen. De priester op rust is een vaste klant op de Maasrun.

arnold roberts

De tienkilometerloop van de Maasrun 2015 werd gewonnen door Jeroen Hendrikx, hij liep de afstand in precies 31 minuten en 16 seconden. Van deze wedstrijdloop die het startschot kreeg aan de groenplaats in Oud Rekem, haalden 308 deelnemers de eindstreep aan de kerk van Lanaken. De laatste die in het centrum van Lanaken over de streep kwam was Ghislain Dops samen met Jean Pierre Merken. Zij deden dat in de tijd van 1 uur 47 minuten en 44 seconden een gemiddelde snelheid van 5.6 km per uur wat overeenkomt met militair marstempo. Beiden zijn nochtans lange afstandslopers en hadden reeds eerder die dag de Ten Miles gelopen in Lanaken. Nu hadden ze zich in de tien km af laten zakken, om de ouderdomsdeken van de Maasrun, Victor Vandenplas te vergezellen.

Victor Vandenplas die in 2001 bij koninklijk besluit benoemd werd tot Ridder in de Kroonorde, is een priester op rust uit Brussel en geen onbekende bij Maasrun Lanaken. Op zijn 87ste is het nog steeds een must voor de man om deel te nemen aan de 10 km loop in Lanaken.Na de eucharistieviering voorgegaan te zijn in het ziekenhuis St-Michiel in Etterbeek waar hij aalmoezenier is, trok hij naar Lanaken, met in zijn gezelschap zijn 80-jarige zus, voor zijn deelname aan de 10 km loop. Onderweg waren de seingevers nog allen op post en achter de man kwam de laatste auto van de organisatie.Aan de meet stonden nog enkele medewerkers en zijn jongere zus de kranige geestelijke op te wachten. Op de vraag of hij er het volgend jaar weer bij zal zijn was zijn antwoord, “wie weet wat de toekomst zal brengen”?

Na de binnenkomst van de sportieve geestelijke kon men beginnen aan het opruimen van de nadarhekken en signalisaties en werd er voor het gemeentehuis nog een tijdje genoten van de muziek van het drietal “knappe koppen”.