‘Dit zijn de moordenaars van Silvio Aquino’

27 augustus, rond de middag. Silvio Aquino wordt samen met zijn vrouw klemgereden door vijf daders in vermoedelijk twee wagens. Wat daarop volgt is een gevecht op leven dood. Een schermutseling waarbij Silvio het leven laat, zijn vrouw net kan ontkomen en één van de aanvallers dodelijk gewond raakt. De gangster wordt door zijn kompanen in hun Jaguar geladen waarop ze wegstuiven. Een tijdje later wordt de gangster gedumpt op de snelweg in Roermond. Het is op basis van die man zijn DNA dat de speurders verder kunnen.

Volgens goed ingelichte bronnen zou het gaan om de beruchte familie Hamidovic, een Bosnische familieclan die enkele jaren geleden nog in het nieuws kwam omdat ze driekwart van de Parijse aanstuurden en zo fortuinen verdienden. De bende is daarnaast gespecialiseerd in mensenhandel, drugshandel, (gruwelijke) afpersing en moord.Ze zou vooral actief zijn in Frankrijk, Italië, Spanje en België. Vier verdachten zitten nu al in de cel zitten.

Er zouden maar liefst 20 special forces nodig geweest zijn om de uiterst gevaarlijke Hamidovics in te rekenen nabij Nice. De vier wachten momenteel op hun uitlevering aan ons land en zitten in Zuid-Frankrijk achter de tralies. Ze namen al wel een Brusselse advocaat, Olivier Martins, onder de arm om hen te verdedigen in de zaak-Aquino.

OVERZICHT: Dit weten we al over de moord op Silvio Aquino

Niet te Missen