© rr

Fadim uit Vliermaal stijgt in Ultratop:“Noem me geen charmezanger”

In de Ultratop van de albums prijkt deze week tussen Helmut Lotti en The Beatles op de dertiende plek een nog vrijwel onbekende Limburger: Fadim. Kortessemnaar Fadim - echte naam Andrija Stas - is een ontdekking van producer Adriaan Van Landschoot. Het album dat ze samen hebben gemaakt heet ‘Adya & Fadim’.

Raymond DE CONDÉ

Op ‘Adya & Fadim’ staan 21 nummers, zowel covers als eigen werk. Fadim kan daarvoor rekenen op Adriaan Van Landschoot, de roemruchte Oost-Vlaamse producer die ooit geschiedenis schreef door tijdens het journaal de VRT-studio binnen te dringen en achter de rug van anker Bavo Claes met het spandoek ‘Vlaams in de Top 30’ te protesteren tegen het gebrek aan Vlaamse muziek op de radio. Van Landschoot was de man achter Petra, Dream Express en Good Shape. De laatste jaren oogstte hij succes met de Adya Classic albums, waarvan er wereldwijd 800.000 werden verkocht.

Streng maar rechtvaardig

‘Adya & Fadim’ is al het tweede album dat Fadim en Van Landschoot samen hebben gemaakt. Van het eerste, uitgebracht in juni 2014, werden 9.000 exemplaren verkocht. Het tweede, uitgebracht op 11 december 2015, zit aan 5.000 verkochte exemplaren.

Hoe een muziekproducer uit Oost-Vlaanderen terecht komt bij een onbekende zanger uit Vliermaal leest u in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent