Oud-directeur Peter Heller van Ford Genk overleden

In zijn woning in Hoeselt is vrijdagmorgen oud-directeur Peter Heller (71) van Ford Genk overleden na een slepende ziekte. Peter Heller was directeur van de Genkse Ford-fabriek van 1990 tot 1997. Als Ford-directeur maakte hij de hoogdagen mee van de fabriek, met de overgang van twee naar drie shiften en de lancering van de Mondeo. Na 1997 bekleedde hij verschillende topfuncties binnen Ford Europa.

MAL/GC

Peter Heller was begin jaren '90, in de hoogdagen van Ford Genk, fabrieksdirecteur. Als Duitser leerde hij erg snel Nederlands en wist hij in Limburg een breed relatienetwerk uit te bouwen. Hij werd vooral gewaardeerd voor zijn open communicatie en rechtlijnige visie. Dat maakte hem populair, zowel bij werknemers, vakbonden als collega-werkgevers.

Na zijn vertrek bij Ford Genk in 1997 bekleedde hij verschillende topfuncties voor Ford Europa. Hij bleef wel in Limburg wonen. Na zijn actieve carrière zette hij zich in voor het algemeen belang, onder meer voor projecten die jongeren moesten stimuleren om technische studierichtingen te kiezen.

Zo reikte hij ieder jaar de Peter Heller Prijs uit aan een student met het beste technische eindwerk. Heller werd ook veel gevraagd als analist en spreker over de evolutie van de automobielsector. De voormalige directeur leefde al vele jaren samen met advocate Mit Lenaerts. Zijn volwassen kinderen uit een vorige relatie wonen in Duitsland.

Niet te Missen