© HBVL

Loons kopstuk Bandidos moet toch niet de cel in

Bandidoskopstuk Geert F. uit Borgloon moet dan toch niet opnieuw de cel in. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Nederlands-Limburg had hij de voorwaarden voor zijn vrijlating geschonden, maar nu blijkt dat de Lonenaar verwisseld werd met iemand anders.

jom

Geert F. werd eind november vrijgelaten onder voorwaarden. Maar het OM wilde hem sinds enkele weken weer opsluiten omdat hij gezien was in Heerlen, terwijl hij volgens de schorsingsvoorwaarden na zijn vrijlating niet in Nederland mocht komen. Maar nu heeft het OM moeten toegeven dat het een andere man was die in Heerlen gezien werd. De advocate van Geert F. reageert verbijsterd. “De zorgvuldigheid van het OM moet groter zijn dan de wens om te scoren. Dat is hier zeker niet gebeurd.”

Geert F. wordt verdacht van afpersing en betrokkenheid bij een vechtpartij tussen leden van motorbendes. Justitie ziet hem ook als een van de spillen in de handel van harddrugs.

Met Hells Angels, Bandidos, No Surrender en Satudarah zitten er in Nederlands-Limburg vier grote motorbendes op een kluit. De grensregio is belangrijk voor de criminele organisaties omdat ze strategisch ligt tussen België en Duitsland.

Niet te Missen