© Shutterstock

Wetenschap bevestigt: 'eenhoorns' hebben echt bestaan

Wie dacht dat eenhoorns niet bestonden, lijkt het zo ongeveer bij het verkeerde eind te hebben. In Kazachstan hebben ze namelijk een fossiel opgegraven die met enige fantasie heel wat wegheeft van het mythische wezen.

flb

De 'Siberische eenhoorn', zoals het dier gemakkelijkshalve wordt genoemd, lijkt wel niet helemaal op de eenhoorn die we kennen uit kinderenboeken. Het had vooral heel wat weg van een harige neushoorn, maar de hoorn op het hoofd is onmiskenbaar aanwezig. De Elasmotherium sibiricum lijkt met zijn hoogte van bijna twee meter, lengte van bijna vijf meter en vacht bovendien ook op dat andere prehistorisch dier, de mammoet.

De opgegraven fossiel zou zo'n 29.000 jaar oud zijn en werd onderzocht door de Russische Tomsk State University. Wetenschappers waren het er eerder al over eens dat dergelijke dieren ooit op aarde hadden geleefd, maar dachten tot voor kort dat het dier 350.000 jaar geleden al was uitgestorven. Wetenschappers vermoeden daarom dat deze Siberische Eenhoorn de inspiratie was voor de mythische eenhoorn die we nu kennen.

De onderzoekers delen alvast de resultaten van hun onderzoek in het American Journal of Applied Sciences, maar geven ook meteen mee dat verder onderzoek naar de 'eenhoorn' nodig is om te weten te komen hoe het dier er in slaagde zo lang te overleven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners