Meer dan 25.000 feestneuzen voor laatste carnavalsstoet

De hoge wagens konden op veel bijval rekenen in Kermt en Tuilt. Meer dan 25.000 mensen zwaaiden het carnavalsseizoen uit. Foto: sm

Hasselt -

De carnavalsstoet in het Hasseltse Tuilt en Kermt heeft zondag het Limburgse feestneuzenseizoen afgesloten. Meer dan 25.000 mensen zwaaiden de schitterende wagens, tot meer dan 10 meter hoog, uit.

“Ik was bijzonder aangenaam verrast”, zegt schepen van Evenementen Gerald Corthouts. “Zo’n hoge wagens kunnen in het centrum van de stad niet meedoen, omdat daar veel te veel kabels hangen. Maar het is geweldig wat de mensen hier te zien kregen.”

“We hebben uitstekende relaties met een prominent wagenbouwer uit Balen die ons deze zes juweeltjes ter beschikking heeft gesteld”, vertelt mede-organisator Raf Lieten van het carnavalscomité Kermt-Spalbeek-Tuilt. “Samen met de meer dan 60 andere groepen hadden we inderdaad een stoet waar we zelf bijzonder trots op waren. Op die manier hebben we de noodgedwongen afgelasting op paasmaandag nog kunnen ombuigen tot een geweldig succesverhaal met een extra weekend sfeer en gezelligheid. Toch willen we nu al afspraak maken voor volgend jaar wanneer we, als de weergoden tenminste meewillen, opnieuw voor het paasweekend gaan.”

Door Dirk JACOBS