Isabel Albers gaat Het Laatste Nieuws leiden

Bron © demorgen.be

Archieffoto. Foto: MH Michiel Hendryckx

Isabel Albers, de huidige hoofdredacteur van zakenkrant De Tijd, gaat Het Laatste Nieuws leiden.

Het Laatste Nieuws zocht een nieuwe co-hoofdredacteur sinds Margot Moeseke ermee ophield.

Albers is sinds 2011 hoofdredacteur van De Tijd. Daarvoor was ze chef politiek bij De Standaard. Door haar aanstelling bij De Tijd werd ze meteen de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van een Vlaamse krant.

Het Laatste Nieuws en De Tijd behoren tot dezelfde mediagroep, namelijk De Persgroep.

Digitale transformatie

De komst van Isabel Albers naar Het Laatste Nieuws is vooral gericht op de digitale transformatie van de krant. “Albers heeft bij De Tijd bewezen dat ze naast print ook van een digitale, betalende content een succes kan maken. Met haar ervaring aan boord willen we de gratis en betalende digitale sectie beter in elkaar laten integreren”, zegt Koen Verwee, CEO van De Persgroep Publishing, donderdag.

Het Laatste Nieuws is de grootste krant van uitgeverij De Persgroep. Daarnaast is er ook het digitale broertje HLN.be en de betalende digitale sectie HLN Nieuws en HLN Sport Plus.

De Persgroep wil nu dat het betalende gedeelte “meer en meer wordt gemengd” met HLN.be. “Negentig procent van onze lezers weet dat Het Laatste Nieuws en HLN gerelateerd zijn. Maar HLN Plus en HLN.be staan nog zeer los van elkaar. In de toekomst willen we hier een meer geïntegreerd geheel van maken”, zegt Verwee.

Betalende artikels

Op de website HLN.be, waar de inhoud momenteel nog gratis is voor de lezers, zullen dan in de toekomst ook betalende artikels te raadplegen zijn.

Donderdag maakte De Persgroep bekend dat Isabel Albers, de huidige hoofdredactrice van De Tijd, vanaf 1 juni aan de slag gaat als algemeen hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws.

Door