© *

De tien leukste decowinkels van het land

Dat een vrolijke leef- en werkomgeving ons gelukkiger maakt, staat vast. Kleurrijk en Scandinavisch wonen is vandaag daarom hipper dan ooit tevoren. Landen als Denemarken, Zweden en Finland hebben de voorbije decennia onomstotelijk hun stempel gedrukt op de Europese designwereld. Benieuwd waar je terecht kan voor eenvoudig, maar functioneel design? Tiany Kiriloff en haar collega’s van mode-, beauty-, en lifestylesite www.belmodo.be verklappen je met veel plezier waar je het beste aan decoshoppen doet.

Belmodo

Honger en dorst gekregen van al dat winkelen? Dankzij de Belmodo Hotspots App vind jij in een mum van tijd een leuk plekje om te tafelen. Download hem nu gratis in de Google Play Store of in de App store.

  • HAY – Havermarkt 40, Hasselt

HAY is hét Deense merk bij uitstek voor designliefhebbers die van decoratie houden, maar hun portefeuille niet te veel willen pijnigen. Mooi en duurzaam design terug toegankelijk maken, is waar HAY al sinds 2002 naar streeft. Het merk herbergt een breed resem aan designspullen, gaande van meubels tot decoratie en hippe notitieboekjes. De ontwerpers van HAY gaan op zoek naar nieuwe materialen en technologieën om producten te ontwerpen die jouw leven nog aangenamer maken.

  • PIET Moodshop - Sint-Pietersnieuwstraat 94, Gent

PIET Moodshop is de ideale plek in Gent voor wie zijn interieurhonger wil stillen. Christophe Verbeke, drijvende kracht achter de charmante shop, maakt een unieke selectie uit high-end accessoires en verrassende tafel- en decoratiestukken van merken als NUD en az&mut. Van magneetpuzzels, pikaplanten tot postkaarten, je kan het je zo gek niet bedenken! Ook koopjesjagers vinden hier steeds geschenken met de nodige persoonlijke twist.

  • BLISS - Brabantdam 56, Gent

Na Brugge, Antwerpen en Knokke, verovert BLISS nu ook hipstercapital Gent. Op nummer 56 in de Brabantdam huist Scandinavisch design BLISS. In samenwerking met TRAVAK Gent deed BLISS zijn deuren open als pop-up, maar heeft ondertussen besloten om in Gent te blijven. House Doctor, Kiko+ en Bloomingville zijn maar enkele van de vele heerlijke brands waar je jouw stekje mee kan inrichten. Jouw bankrekening zal hier iets minder gelukkig van worden, maar bij BLISS is het oh zo leuk om rond te snuisteren. BLISS richtte trouwens ook de saladebar Romain Roquette aan de Nederkouter in.

  • Wunderkammer – Steenhouwersvest 13, Antwerpen

Wunderkammer doet zijn naam als interieurwinkel ten volle eer aan. De cadeauwinkel van de Antwerpse boekhandel ’t Stad Leest, is met haar originele interieurgadgets een schot in de roos. USB-kabels van Le Cord of een horloge van CLUSE, bij Wunderkammer vind je toch nog dat ene toffe cadeau waar je al heel de dag naar op zoek bent. Het zou ons verbazen, maar wie hier toch niets vindt, kan in dezelfde straat ook eens een kijkje nemen in het boekenparadijs ’t Stad Leest.

  • The Recollection - Kloosterstraat 54, Antwerpen

Wie denkt dat niet alles in één winkel te vinden is, moet absoluut eens langsgaan bij The Recollection. Een mode- en interieurafdeling van jewelste worden hier gecombineerd met een departement vol cosmetica en accessoires. Exclusieve designermerken als Neuw, A.O.CMS en Petruchka sluiten perfect aan bij het re-invent-plaatje van de shop. Beauty lovers kunnen hier terecht voor producten van o.a. Aesop, Grown Alchemist en Dr Jackson’s. In dezelfde winkel scoor je allerhande deco-items van Animal Fabuleux en decoratieve schedels van Beetle & Flor. Wat wil je nog meer?

  • RR Corner – Kustlaan 68, Knokke

Dankzij haar trendy huisaccessoires en meubels van topkwaliteit is RR Corner met verve een van de betere interieurshops aan de kust. De ruime toonzaal toont je meer dan enkel meubels. Je krijgt een totaalbeeld van hoe je jouw huis op een functionele, kwalitatieve, maar budgetvriendelijke manier kan inrichten. Hier is plaats voor zowel Scandinavische merken als Cassini en Paola Lenti, de crème de la crème van de Italiaanse design. Wie nood heeft aan persoonlijk advies, wordt bij Home Styling Service met veel plezier geholpen. De interieurarchitecten van RR Corner kleden je gewenste ruimte op een feilloze manier aan.

  • Espoo. Bütik – Vlaamse Kaai 57 & 49, Antwerpen

Espoo. Bütik, het kleine zusje van het Scandinavische Espoo., biedt onderdak aan accessoires en interieuritems van de bovenste plank. Met brands als NimZu, Sandqvist en Marjolein Delhaas is Espoo. Bütik een steengoede reden om op een zaterdagnamiddag naar Antwerpen af te zakken. Weet je niet goed waar te beginnen bij de (her)inrichting van je stulpje? Vraag advies bij Espoo. voor een totaalinrichting van je woning of bedrijf.

  • Interieur Kabinet – Drabstraat 8c, Mechelen

Interieur Kabinet is een van de vele prachtige shops in Mechelen die bijdragen tot de charme van de stad. Tom Dixon, Muuto en Ferm Living & Tradition zijn maar enkele van de vele designmerken op het lijstje van de woonwinkel. Naast een woonwinkel, werken bij Interieur Kabinet ook interieurarchitecten en bouwspecialisten samen onder één dak. Dankzij de uitgebreide knowhow als aannemer stelt Interieur Kabinet bovendien een realistisch en haalbaar ontwerp op binnen de mogelijkheid van je budget en ruimte.

  • Thelma Coffee & Design - Vaartstraat 12, Leuven

Of je hier nu komt voor de interieuritems, de kleding van o.a. Imagine of gewoon voor van een goed kop koffie te genieten, eigenares Katrien wil je vooral gezelligheid brengen. Dat lukt haar met gemak want Thelma Coffee & Design herbergt Scandinavisch design met een warme dosis gastvrijheid. Door de heerlijke gebakjes, komen zoetebekken hier zonder twijfel in verleiding. Wie wil zondigen, kan dit doen zonder schuldgevoel want de lekkernijen zijn allemaal lactose- en glutenvrij. Alle spulletjes die je hier spot, zijn zo Instagram-waardig dat je jezelf in bedwang zal moeten houden om je feed niet vol te posten met kiekjes van de shop!

  • Diito Dansaert - Kartuizersstraat 19, Brussel

In de dynamische Dansaertwijk, de bakermat van artistiek talent, vind je de showroom van Diito. Een plek waar jonge ontwerpers zich profileren, maar ook vintage stukken te bewonderen zijn. Diito is het verhaal van drie dertigers die van hun droom realiteit hebben gemaakt: ze beslisten om een verrassende showroom te openen. Diito legt zich vooral toe op kleinere, onuitgegeven merken in België als Frama, Arco en Paper Republic. Zowat iedere liefhebber van schoonheid en finesse wordt tijdens een bezoek aan Diito op slag verliefd. Ga eens langs en oordeel vooral zelf.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent