© Photo News

Andy Murray na tweede Wimbledon-zege: “Ik ga meer van deze titel genieten”

De Schot Andy Murray verklaarde zondag dat hij meer gaat kunnen genieten van zijn tweede titel op Wimbledon, dan van zijn eerste in 2013. Die titel was meer een “grote opluchting” door de grote druk die hij jarenlang moest ondergaan van het Britse volk.

De vreugde was groot bij Andy Murray (ATP-2) toen hij na drie sets tegen de Canadees Milos Raonic (ATP-7) zijn tweede titel op zijn geliefde Wimbledon kon vieren. Zijn eerste titel behaalde Murray in 2013 tegen Novak Djokovic (ATP-1) en was vooral een grote opluchting. “Ik voel me deze keer veel blijer en ik voel veel meer voldoening. Ik en mijn team beleven deze titel veel bewuster. We hebben allemaal heel hard gewerkt, opdat ik op dit niveau zou komen. In 2013 was het vooral een grote opluchting en heb ik niet genoeg van het moment kunnen genieten zoals ik zelf gewild had. Er stond toen zoveel druk op mij omdat er al zo lang geen Britse winnaar meer was geweest op Wimbledon (77 jaar)”, vertelde de Brit na zijn triomftocht. “Ik ga van deze titel genieten samen met mijn familie en mijn vrienden. Ik ben zo fier dat ik dit toernooi opnieuw gewonnen heb.”

“Niet aan vorige finales gedacht”

Voor Murray was het de derde keer dat hij in de finale stond op Wimbledon. In 2012 verloor hij zijn eerste finale tegen Roger Federer, in 2013 en 2016 trok hij aan het langste eind. “Ik heb niet echt aan mijn vorige finales gedacht. Ik zag deze wedstrijd vooral als een kans om Wimbledon voor een tweede keer te winnen. Ik was even zenuwachtig als in mijn vorige grandslamfinales. Maar ik heb mijn wedstrijdplan goed gevolgd en heb vooruit gespeeld. Ik serveerde heel goed en heb ook goed geretourneerd. Ik heb veel punten makkelijk gewonnen dankzij mijn opslag”, analyseert Murray zijn wedstrijd.

Murray weet nog niet zeker of hij volgende vrijdag in actie komt in de kwartfinales van de Daviscup. “Dat moet ik maandag met Leon (Smith, kapitein van de Britse Daviscup-ploeg) bespreken. Maar op het fysieke vlak voel ik me in orde, wat normaal is na een wedstrijd zoals deze van vandaag. Als je wint dan heb je het gevoel dat je nog vijf andere wedstrijden kan spelen. Maar morgenvroeg zal dat ongetwijfeld anders aanvoelen.”

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent