© Iso

Sabine en Frank beleven donkerste dagen uit hun leven

In de nacht van donderdag op vrijdag stierf Jurgen Janssens (42), de man van weervrouw Sabine Hagedoren (48). Hij stierf aan een slepende ziekte, meldt de persdienst van de VRT.

FrPr

Het is een zwarte week voor de weerdienst van de openbare omroep. Begin deze week verloor weerman Frank Deboosere zijn zus Paskal. Zij bezweek aan borstkanker en werd amper 53 jaar. Maar toch bleef hij elke avond zijn weerpraatje houden op tv. Gisteren werd duidelijk waarom. Zijn collega Sabine Hagedoren week al die tijd niet van de zijde van haar man, die vocht tegen een slepende ziekte. In de nacht van donderdag op vrijdag verloor hij de strijd, meldde de persdienst van de openbare omroep.

Niet in de schijnwerpers

Sabine Hagedoren en Jurgen Janssens waren twaalf jaar getrouwd en woonden in Bornem. Het koppel zocht bewust zelden of nooit de schijnwerpers op. “We zijn daar geen vragende partij voor”, zei Sabine een paar jaar terug in een interview. “Als er een première is waar we op zijn uitgenodigd zullen we de camera’s niet ontwijken, maar we zoeken ze zeker ook niet op.”

Hun huwelijk op 23 april 2004 – “de mooiste dag van mijn leven”, noemde Sabine het – gebeurde ook zonder dat de gespecialiseerde pers daarvan op de hoogte was. Dat Jurgen, een bediende bij de bank BNP Parisbas Fortis, ziek was, was maar in beperkte kring geweten. Hij en zijn vrouw waren lid van een tennisclub in het Oost-Vlaamse Rupelmonde, waar ze geregeld gemengd dubbel speelden. Jurgen zat er ook in het bestuur en was verantwoordelijke voor de externe relaties.

Sabine Hagedoren en haar man kregen twee kinderen. Lars (nu tien jaar oud) werd geboren in januari 2006. In juni 2007 kwam ook hun dochtertje Lise (nu negen jaar) erbij.

Bij de VRT is te horen dat Frank Deboosere de komende dagen, en wellicht weken, het weerbericht zal blijven presenteren. “Helemaal duidelijk is het nog niet. Maar Sabine en Frank zijn heel goede collega’s. Ze spreken onderling af hoe ze de komende tijd die zaken zullen regelen. Het spreekt voor zich dat Sabine de tijd nodig heeft om de dood van haar man te verwerken.”

Aangeboden door onze partners