© Photo News

Van Aert ondanks barst in teen toch aan de start in Iowa

Wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) zal ondanks de barst in zijn linkerteen toch van start gaan in de wereldbekercross in het Amerikaanse Iowa.

Van Aert liep in de CrossVegas van woensdag, de openingsmanche van de Wereldbeker veldrijden, een barst in zijn grote teen op bij een valpartij op de trappen. Even werd er gevreesd dat hij moest passen voor de cross in Iowa (0u00 in de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd), maar zo ver komt het dus niet.

“Ik heb samen met de ploegmakkers een 45-tal kilometer gefietst. Die test viel mee, met dank aan de ingetapete tenen en een pijnstiller. Alleen echt kracht op de pedalen zetten lukte me niet. Na overleg met mijn huisdokter heb ik uiteindelijk besloten om af te zien van een parcoursverkenning, wat ongetwijfeld een extra belasting zou geweest zijn”, geeft Van Aert mee.

“Door de adrenaline zal pijn minder zijn”

“Ik moet bekennen dat het gevoel na de training niet slecht was. Ook de eerste uren na de trainingstocht is de zwelling niet meer toegenomen. Ik heb zopas dan ook besloten om zeker van start te gaan. Het parcours lag er vandaag zwaar bij, maar nog meer regen zou uitblijven. Dus hoop ik dat het toch wat minder modderig wordt en dat we niet te veel van de fiets moeten. In dat geval sluit ik een aanvaardbaar resultaat niet uit. Ik ga er eigenlijk van uit dat ik tijdens de wedstrijd dankzij de adrenaline iets minder pijn voel. Wordt het toch veel lopen, dan heb ik een probleem en moet ik de focus verleggen. In dat geval wordt het de bedoeling om de schade te beperken om mijn wereldbekerklassement niet helemaal om zeep te helpen”, aldus Van Aert, die woensdag nog duidelijk de beste was in Las Vegas.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent