© YOUTUBE

Verzon Nederlandse vlogger aanval door horrorclown?

De politie van Sittard is met een onderzoek gestart naar een valse melding over een horrorclown. Twee jongens zeiden achtervolgd te zijn geweest door een man met een clownsmasker die een mes in zijn handen had, maar hun verhaal wordt nu in twijfel getrokken.

neac

Het verhaal van de twee jongens zette heel Sittard op z’n kop. Ze zouden achtervolgd zijn geweest door een clown die een mes vasthad. Ze deden meteen aangifte van het voorval, waarop de politie een patrouille stuurde naar de plek, maar de clown was nergens meer te bespeuren.

Het hele avontuur van de jongens belandde op YouTube, want één van de ‘slachtoffers’ bleek vlogger Dutchtuber te zijn. Zijn kanaal heeft maar liefst 150.000 abonnees.

De politie heeft nu een sterk vermoeden dat het om een valse melding gaat. “We denken te weten ie erachter zit. We zijn bezig met het onderzoek”, blijft de woordvoerster karig met informatie.

Ook op YouTube regent het kritische opmerkingen. Veel mensen vermoeden dat het allemaal doorgestoken kaart is, onder meer omdat de kleding van de clown wel heel hard lijkt op die van de vlogger. De twee vrienden blijven echter volhouden dat alles wel degelijk echt is gebeurd.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent