Zoon (20) overvalt Achelse nachtwinkel, moeder (53) wacht in vluchtauto

Bron © BELGA

Foto: Archief

Hamont-Achel -

Een 20-jarige man uit Hamont-Achel en zijn 53-jarige moeder riskeren respectievelijk 30 en 18 maanden cel voor een gewapende overval op een nachtwinkel in Hamont-Achel. De zoon had een bivakmuts aangetrokken en was met een 22-jarige kompaan de nachtwinkel binnengestapt, terwijl de moeder samen met de bestuurder in de vluchtauto bleef zitten. Voor de kompaan en de bestuurder vroeg de openbare aanklager ook celstraffen van respectievelijk 30 en 18 maanden. De 20-jarige man uit Hamont-Achel was de enige die zich donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank kwam verantwoorden.

Op 1 februari 2015 kreeg een nachtwinkel op de Dorpsstraat in Achel de twee gemaskerde overvallers met een pistool en een busje pepperspray over de vloer. De zaakvoerder achter de winkeltoog werd bedreigd. Het duo eiste geld uit de kassa. Ze maakten zo’n 400 euro buit. De kompaan bij de hold-up had blijkbaar via Facebook en via sms aan zijn vriendin zijn betrokkenheid bij de overval bekend. Advocaat Jan Keulen vroeg voor de nachtwinkeluitbater 1.730 euro schadevergoeding.

De twintiger en zijn mede-overvaller werden ook verdacht van het plegen van vier inbraken, onder meer in het Kasteel Grevenbroek in Hamont-Achel en in een nachtwinkel, waar gereedschap werd achtergelaten. Op het gereedschap stonden de initialen van de vader van de twintiger. Bovendien zat zijn DNA op het inbrekersmateriaal. Er lag ook een gestolen fles whisky bij hem thuis. Ondanks deze bezwarende elementen en het feit dat getuigen hem hadden aangeduid als de overvaller, betwistte de jongeman zijn betrokkenheid. Het vonnis volgt op 24 november.