© IF

Abdullah E. in maart naar assisen voor moord op Erik Janssen

Op 10 maart begint de assisenzaak tegen de moordenaar van de 50-jarige Erik Janssen uit Dilsem-Stokkem in 2013. Het lichaam van de minderbegaafde man werd twee dagen nadat hij door Abdullah E. werd neergestoken door de hulpdiensten teruggevonden.

Op 22 oktober 2013 hadden de twee mannen afgesproken om samen naar een voetbalwedstrijd te kijken. Abdullah E. viel toen op de zetel in slaap en werd wakker toen Janssen toenadering tot hem zou gezocht hebben. Hierdoor zouden bij E. de stoppen zijn doorgeslagen en stak hij meerdere keren met een zakmes in de borststreek van de vijftiger.

Pas twee dagen later werd het lichaam van de man ontdekt nadat de werkgever van Janssen een buurvrouw vroeg om eens bij hem langs te gaan omdat die al twee dagen niet was komen opdagen. De buurvrouw verwittigde de hulpdiensten omdat ze niet binnen durfde te gaan. Zij vonden het lichaam van de man in de woonkamer terug en doorheen het huis werden ook verschillende bloedsporen aangetroffen.

In maart 2014 leidde dat tot de arrestatie van Abdullah E. De twintiger was geen onbekende voor de politie want in het verleden werd hij al gearresteerd voor verschillende diefstallen. De Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling verwees Abdullah E. vorige maand, na het afsluiten van het onderzoek, door naar het Tongerse Hof van assisen.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten