Superpooier uit Riemst aangehouden op verdenking van telen van wiet

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft vrijdag de 53-jarige Erik Neven aangehouden en opgesloten op verdenking van wietteelt. Hij staat beter gekend als superpooier omdat hij in zijn glorieperiode in een 29-tal bordelen in het Luikse liefst 200 meisjes aan het werk had.

Donderdag brak er een hevige brand uit in zijn appartement aan een hal op de Maastrichtersteenweg in Vroenhoven bij Riemst. Leden van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie deden in het gebouw een uitgebreid sporenonderzoek. De civiele bescherming ruimde de in beslag genomen materialen voor de wietplantage op.

In april dit jaar werd na een stroompanne in de buurt in dezelfde loods, waar vroeger een dancing gevestigd was, een grote plantage van zo’n 3.000 planten ontdekt. Bij de brand van donderdagochtend raakten Neven zelf, zijn partner en twee kinderen licht bevangen door de rook. Uit het onderzoek moet nu blijken of Neven effectief cannabis teelde en mogelijk ook verhandelde.

In 2008 vluchtte Erik Neven naar het West-Afrikaanse Senegal, nadat hij in België wegens het aanzetten tot prostitutie was veroordeeld. Hij kreeg 7 jaar cel. Hij werd door het gerecht als “superpooier” beschouwd omdat hij in liefst 29 bordelen 200 meisjes in dienst zou hebben gehad. Maandelijks zou hem dat 50.000 euro hebben opgebracht. In maart 2010 werd hij in Senegal opgepakt en aan ons land uitgeleverd.

Niet te Missen

Meest Recent