Facebookbedrieger chanteerde lesbische vrouwen met naaktfoto’s

Een man uit het Nederlands-Limburgse Landgraaf deed zich op Facebook voor als lesbische vrouw en verleidde vrouwen om pikante foto’s te delen. Hij dreigde vervolgens die beelden te publiceren. De man heeft volgens de politie zeker 25 lesbische vrouwen bedrogen en tenminste 10 gechanteerd via Facebook.

Een 47-jarig slachtoffer uit Cuijk heeft via de civiele rechter inmiddels beslag laten leggen op alle informatiedragers in het huis van de man: 850 cd-roms, 31 harde schuiven, 3 laptops en zijn telefoon. Computerexperts zijn hierin nu op zoek naar onder meer de foto’s en filmpjes van de Cuijkse vrouw. Ze wil daarmee voorkomen dat de beelden ooit nog ergens kunnen opduiken.

Cindy Klaassen

De Landgravenaar deed zich volgens dagblad De Gelderlander onder de naam Cindy Klaassen voor als een lesbische vrouw die contact zocht met andere dames. Met die valse identiteit verleidde Cindy vrouwen om pikant beeldmateriaal met haar te delen. Tenminste tien vrouwen hebben naaktfoto’s en -filmpjes naar Cindy gestuurd, of voerden seksuele handelingen uit voor de webcam.

Inmiddels hebben zeven vrouwen, verspreid over Nederland, aangifte gedaan tegen de Facebookbedrieger.

Moeizaam

Het doen van aangifte bleek in dit geval niet eenvoudig. Sommige vrouwen kregen te horen van agenten dat aangifte niet mogelijk was. Een van hen is een 27-jarige vrouw uit Limburg van wie jarenlang foto’s door Cindy zijn gebruikt om haar nepprofiel op Facebook een gezicht te geven. Pas bij een derde poging slaagde de Limburgse erin bij de politie aangifte te doen van smaad en laster.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen