© REUTERS

Bende die overval pleegde op Kim Kardashian had banden met Antwerpse diamanthandel

De Franse politie heeft 17 personen opgepakt in de regio rond Parijs en de regio Alpes-Maritime (zuidoosten). De verdachten zijn gearresteerd in het kader van een onderzoek naar de daders van een overval op de Amerikaanse realityster Kim Kardashian in oktober 2016. Dat heeft het Franse persbureau AFP vernomen uit politiebronnen. Het netwerk had vertakkingen naar Antwerpen, draaischijf van de diamanthandel.

nkdr

In de nacht van 2 op 3 oktober 2016 werd de Amerikaanse realityster overvallen in een Parijs luxehotel. Ze woonde in de Franse hoofdstad de Fashion Week bij. Drie gewapende mannen drongen de hotelkamer binnen door zich voor te doen als politieagenten. Kardashian (36) raakte niet gewond, maar kreeg wel een pistool op haar gericht en werd opgesloten in de badkamer. De gewapende mannen maakten volgens de realityster bezittingen ter waarde van 9 miljoen euro buit, waaronder een koffer juwelen van 5 miljoen euro.

Het weekblad Le Point meldt op zijn website dat de BRB (Brigade de Répression du Banditisme) binnenviel op verschillende plaatsen in Vincennes en Le Raincy, in de buurt van Parijs, en Nice. De Franse onderzoekers moeten er nu, nog volgens Le Point, met hulp van Belgische agenten voor zorgen dat de heler(s) aangehouden worden. De bende zou bestaan uit geroutineerde dieven en mensen uit het milieu van woonwagenbewoners.

De speurders kwamen de verdachten op het spoor dankzij DNA-sporen die ter plaatse werden aangetroffen, bevestigt een politiebron. “Een van de sporen werd gelinkt aan een man die bekend is bij de politiediensten voor overvallen en zaken van gemeen recht. Hij wordt aanzien als een zware gangster”, aldus deze bron aan AFP. Het zou onder meer gaan om een DNA-spoor op een gebruikte spanstrip.

Antwerpen

Onderzoekers van de BRB in Parijs hebben na schaduw- en netwerkonderzoeken het hele net (overvallers, bemiddelaars en helers) kunnen samenstellen, met uitlopers naar Antwerpen, een internationale draaischijf in de diamanthandel. Opmerkelijk: een aantal van de overvallers arriveerde en vertrok met de fiets.

De voorleidingen gebeurden in Parijs, drie departementen rond Parijs en de Alpes-Maritimes. De jongste is geboren in januari 1994, de oudste is 72 jaar. Bij de huiszoekingen zijn geld en documenten aangetroffen.

De voorhechtenissen kunnen tot 96 uren duren. Het geopende onderzoek loopt vooor “gewapende diefstal in een georganiseerde bende” en verder voor bendevorming en opsluiting.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent