Zoektocht naar vrijwilligers voor Zorghuis Koersel nam vliegende start

Beringen - In mei opent Zorghuis Limburg haar deuren, na Gent en Oostende het derde in België en eerste in Limburg.

Dit huis, gelegen aan de rand van een prachtig natuurgebied in Koersel, biedt een tweede thuis aan mensen met kanker. De redenen voor een verblijf in het Zorghuis zijn erg uiteenlopend. Zo worden sommige patiënten thuis onvoldoende omkaderd door vrienden en familie. Andere patiënten kunnen wel rekenen op de steun van mantelzorgers, maar hebben nood aan een rustmoment. Ook mantelzorgers zelf kunnen af en toe behoefte hebben aan een adempauze. Kortom, Zorghuis Limburg is er voor mensen met kanker die nood hebben aan een rustige omgeving met voldoende ondersteuning.
Deze ondersteuning zal gegeven worden door een team van 40 vrijwilligers. Dag en nacht is er een vrijwilliger aanwezig. Zij bieden gasten een luisterend oor en praktische hulp, zoals het bereiden van maaltijden, wassen van kledij en ontvangen van bezoek. Daarnaast zoekt Zorghuis Limburg vrijwilligers met een specifiek aanbod voor gasten, zoals bijvoorbeeld een kappersbeurt, massage of artistieke sessie wanneer gasten hier interesse in hebben. De vrijwilligers kunnen steeds terecht bij één van de twee coördinatoren.
De zoektocht naar vrijwilligers nam zaterdag 21 januari een vliegende start. Een dertigtal geïnteresseerden woonden zaterdagochtend het eerste informatie-moment voor vrijwilligers bij. Wil ook jij graag meer weten over vrijwilligerswerk bij Zorghuis Limburg? Je kan altijd een mailtje te sturen naar info@zorghuislimburg.be.

 

Door Jean Beerten