© IMAGEGLOBE

Rolstoeltennisser Joachim Gérard met vertrouwen naar duel tegen nummer 1

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 3) staat woensdag op de Australian Open voor een zware opdracht in de eerste ronde. Hij botst immers meteen op de Brit Gordon Reid (ITF 1). “Het is geen cadeau. Maar als je een grandslam wil winnen, dan moet je iedereen verslaan”, reageert hij op de loting.

Gérard kan wel vertrouwen putten uit zijn zege tegen Reid op de Masters van eind vorig jaar, die hij won. Het duel wordt ook een heruitgave van de finale van de Australian Open 2016. Toen trok de Brit met 7-6 (9/7) en 6-4 aan het langste eind na een beklijvende partij.

“Dat blijft een mooie herinnering. Het was mijn eerste grandslamfinale. Het scheelde toen niet veel. In de eerste set kreeg ik een setbal. Reid is een vrij complete speler wiens grootste kwaliteit is dat hij het spel van zijn tegenstander kan breken. Maar goed, ook ik heb wapens. Het is misschien geen slechte zaak om in de eerste ronde tegen hem te spelen, ook al omdat hij niet zo sereen is als enkele maanden geleden.”

Gérard, de bronzen medaille van de Paralympics in Rio, beschikt over de beste opslag in het circuit en kan ook uitstekend retourneren. Hij hoopt wel dat zijn schouder het houdt. “Sinds de Spelen heb ik wat last van mijn schouder. Op de Masters ondervond ik echt hinder en tijdens mijn voorbereiding in de winter is mijn schouder ‘ontploft’. Twee weken geleden moest ik nog opgeven tegen Alfie Hewett in Sydney, maar vorige week kon ik hervatten in het dubbelspel en ging het beter. De hinder is nog aanwezig, maar ik ga ermee om.”

Aangeboden door onze partners