Vier op de tien vrouwen troost zichzelf met winkelen

Bron © the times

Foto: Shutterstock

Liefst 40 procent van de vrouwen gaat wekelijks shoppen en ziet dat als een vorm van therapie. Dat blijkt uit een enquête van Maasmechelen Village waaraan 1.600 Belgen deelnamen.

Last van de winterblues? Die bestrijd je toch gewoon met een middagje shoppen. Dat lijkt het credo te zijn van heel wat vrouwen als we mogen afgaan op de cijfers van een enquête van Maasmechelen Village. Het Limburgse outlet shoppingcentrum ondervroeg om tot die conclusie te komen 1.600 Belgen. Liefst 91% van hen gaat winkelen om even aan alles te ontsnappen, vier op de tien zelfs elke week.

Shoppen werkt volgens velen onder hen nu eenmaal therapeutisch. Het helpt om er even tussenuit zijn (64%) en om eens enkel aan zichzelf te moeten denken (52%). De belangrijkste oorzaken hiervan zijn drukte en spanning in het dagelijkse leven (53%) en problemen op het werk (38%). Opvallend is dat relatieproblemen als derde grootste oorzaak naar voor wordt geschoven, zowel door singles (24%) als door shoppers in een relatie (20%).

En al dat winkelgeweld mag blijkbaar ook wat kosten: gemiddeld wordt tussen de 100 en 200 euro uitgeven per shopmoment en dat wordt neergeteld voor 2 à 5 nieuwe stuks. Het populairst zijn kleding (95%) en schoenen (67%), gevolgd door handtassen (58%).  

 

Door flb