© Tom Palmaers

“Abdullah Essah heeft Erik Janssen afgeslacht: doodsstrijd duurde anderhalf uur”

Net als voor de burgerlijke partijen staat het voor openbare aanklager Alexandra Van Kelst vast dat de 23-jarige Abdullah Essah schuldig is aan de moord op de 50-jarige Erik Janssen in Dilsen-Stokkem. “Abdullah Essah heeft Erik Janssen afgeslacht. De doodsstrijd van Janssen duurde anderhalf uur. Dat vertelde de wetsdokter op het proces. Essah hield het op 25 minuten, een zoveelste verzinsel van deze man over hetgeen er zich werkelijk heeft afgespeeld in de woning van Erik”, aldus de openbare aanklager, tijdens haar half uur durend requisitoir.

Het is niet de enige leugen die Essah opdiste tijdens het proces. Zo zou hij evenmin eerlijk geweest zijn over de homoseksuele contacten die hij tegen betaling had met het slachtoffer. Essah verklaarde dat hij vijf keer seks had met Erik Janssen tegen betaling. Dat Janssen hier telkens 200 euro voor zou hebben opgehoest, verbaast zijn buren en verre familie, die zijn financiën beheerden, aldus Van Kelst. “Het is een verzinsel dat Erik hem 200 euro per keer betaalde. Janssen kon geen 1.000 euro ophoesten.”

© IF

“Seksueel ontaard”

Voor de openbare aanklager is het duidelijk dat Essah nooit gestopt is met het slachtoffer te manipuleren. “Ooit, Abdullah Essah, moet je aanvaarden dat je in de woning van Erik Janssen als een beest tekeer bent gegaan. Hij heeft Erik Janssen seksueel ontaard en verkracht. Boven in de slaapkamer heeft hij zijn slachtoffer al minstens een keer een diepe messteek gebracht. Hij richtte daarbij op vitale lichaamsdelen, enkel met de bedoeling om hem te doden”, aldus Van Kelst.

Dat er geen licht zou gebrand hebben en de dader dus niet zag wat hij deed, is eveneens gelogen, aldus de openbare aanklager. “Hij verhinderde dat Janssen kon ontkomen. Beneden in de woonkamer heeft hij finaal de keel van Janssen hardhandig dichtgeknepen. De doodsstrijd duurde anderhalf uur”, besloot Van Kelst.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten