© Eric Bervoets

Arthur Bours ontvangt het label "Handmade in Belgium"

Arthur Bours heeft vorige week uit handen van Bart Lodewyckx (Unizo) het label "Handmade in Belgium" mogen ontvangen.In zijn projecten vindt men authenthieke materialen terug: muurkasten (lambriseringen), oude pompkranen, Hollandse witjes, oudglazen kruidenhangers, antiek sculpteerwerk, etc.

Eric Bervoets

Met het HIB-label wil Unizo Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. 'Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en Arthur Bours past perfect in dit plaatje', legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg uit. 'Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij Unizo het HIB-label in het leven hebben geroepen', aldus Bart Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent "handmade" zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen