© VRS

© VRS

© VRS

Diestenaar (48) overleden na botsing in Bekkevoort

Een bestuurder uit Diest is donderdagochtend omstreeks 6 uur om het leven gekomen na een ongeval op de N29 tussen Diest en Tienen. Een vrachtwagen en een marktwagen botsten er tegen mekaar. De vrachtwagen belandde in een lager gelegen gracht. De 48-jarige trucker overleefde de klap niet. Volgens het parket droeg hij geen gordel.

VRS, Belga

Het ongeval gebeurde donderdagochtend aan het op- en afrittencomplex op de N29. Een vrachtwagen die in de richting van Tienen reed, kwam er in aanrijding met een marktwagen die richting Diest reed. De vrachtwagen is op zijn rechterflank in de lager gelegen gracht terechtgekomen en de 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deurne (Diest) overleed in zijn cabine.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om ter plaatse de omstandigheden van het dodelijke ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige was de marktwagen, die als aanhangwagen aan een voertuig hing, om onbekende reden licht aan het slingeren. Volgens de getuigen stond de luifel van de marktwagen toen open en hing die over het andere rijvak. Het slachtoffer heeft de luifel niet kunnen ontwijken en is er met zijn vrachtwagen tegen gereden. Nog steeds volgens de bevindingen van de deskundige droeg de man geen gordel.

De bestuurder van de marktwagen is een 28-jarige man uit Kortenaken. Hij was niet onder invloed van alcohol of drugs, aldus nog het parket.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent