© *

Naakt met je collega's op vakantie? De redactie van Charlie deed het

Hoe gênant of hoe spannend wordt het als je samen met je collega's vijf dagen op vakantie gaat en geen kleren draagt? Vijf vrouwen en twee mannen van het magazine Charlie deden de test. "We hadden afgesproken dat we vanaf 's ochtends geen kleren meer zouden dragen. Ik heb nog nooit zo lang in de douche gestaan."

tib

Iedereen heeft een lichaam, alleen tonen we dat liever niet naakt. "Wanneer we naakte lichamen zien, is dat meestal in een sexy context: in porno of in reclame, die lichamen zijn meestal gephotoshopt. We zien bijna nooit meer een gewoon natuurlijk lichaam: het lichaam waarmee je geboren werd, waarin je wakker wordt en waarmee je in de douche stapt. Dat zorgt ervoor dat we een verstoord idee hebben van hoe een naakt lijf eruit hoort te zien ", schrijft hoofdredactrice Jozefien Daelemans op Charlie Mag.

Eén van de mannen die meedeed, was seksuoloog Wim Slabbinck. "Ik vond het zowel professioneel als privé een goed idee, dus ik heb direct ja gezegd", vertelt hij in het VRT-programma 'Van Gils en Gasten'. "Ik was alleen vergeten om mijn vriendin in te lichten. Maar ze heeft er goed op gereageerd."

Alle deelnemers kwamen op een ander moment toe, maar er werd afgesproken dat iedereen vanaf de volgende ochtend naakt aan de koffie zou verschijnen. "Conceptueel leek dat logisch, maar ik heb nog nooit zo lang gedoucht in mijn leven", zegt Slabbinck. "We hebben allemaal een lichaam, maar toch merk je dat dan die schaamte naar boven komt. Opeens begin je je vragen te stellen over je schaamhaar: is het niet te lang, is het niet te kort? Alle dingen waar je onzekerheid over kan hebben, werden ineens uitvergroot."

Hoe de Charlies hun naaktvakantie beleefden, is te lezen in het nieuwe papieren magazine dat vanaf vandaag in de winkel ligt. De conclusie: "Ik pleit voor een nationale blote billendag", zegt Jozefien Daelemans in 'Van Gils en Gasten'. "Als we nu eens één keer per jaar allemaal in ons blootje buitengaan, gewoon zoals we zijn: geen filter, geen maskers". Dat heeft overigens nog een voordeel, zeker op vakantie: "Ik had geen vuile was".

www.charliemag.be

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent