© AFP

Voetballer schiet USA met weergaloos doelpunt op voorsprong

Kent u Michael Bradley nog? De Amerikaanse middenvelder probeerde het in Europa onder meer bij Heerenveen, Borussia Mönchengladbach en AS Roma, maar brak nooit helemaal door. Dus keerde hij terug naar de heimat: Bradley is tegenwoordig aan de slag bij het Canadese Toronto, en is er de best betaalde speler in de Noord-Amerikaanse MLS. En als we dit fabelachtige doelpunt zien in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mexico, is daar geen dollar van gestolen!

De Verenigde Staten namen het zondagnacht op tegen Mexico op de zesde speeldag in de CONCACAF-kwalificatiezone voor het WK. Bradley zette de bezoekers na 6 minuten op voorsprong: nadat hij een slechte inspeelpass onderschepte, verschalkte hij de Mexicaanse doelman Oxoa met een fabelachtige stifter vanop grofweg 35 meter.

Spijtig genoeg voor Team USA een kwartier later maakte Carlos Vela gelijk met een rake knal. Mexico behoudt zo zijn ongeslagen status en leidt met 14 punten voor Costa Rica en de VS. Die hebben allebei 8 punten. De top drie plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018.

Dinsdag:

Panama - Honduras

Costa Rica - Trinidad & Tobago

Stand (punten / gespeelde wedstrijden)1. Mexico 14 6 2. Costa Rica 8 5 3. VS 8 6 4. Panama 6 5 5. Honduras 4 5 6. Trinidad & Tobago 3 5

Aangeboden door onze partners